fbpx

La obiect

Deficitul comercial se întoarce peste pragul de 2 mld. euro/lună. Plusul din sectorul auto se topește

Deficitul comercial al României a depășit din nou pragul de 2 miliarde euro pe lună în iulie 2021, potrivit datelor comunicate de INS. Minusul consemnat… Mai mult

09.09.2021

La obiect

Economiștii: Criza politică potențează cauzele deprecierii leului, pe fondul dezechilibrelor financiare acumulate ale României

Leul este singura monedă din Europa Centrală și de Est care s-a depreciat de la începutul anului, pe când piețele nu luau în calcul criza… Mai mult

08.09.2021

Interviu

Interviu cu fostul primar din La Paz: povestea și soluțiile unui edil de capitală sud-americană

Cum poate fi abordată administrația unei capitale atinsă de ”o corupție sud-americană”, atunci când nu vrei să te lași înghițit de mecanismul sofisticat de fraudă… Mai mult

07.09.2021

La obiect

Date INS pe S1 / Economia a revine, +1,6% față de S1 2019, dar pe o structură mai slabă: -5,2% la industrie, cu expandarea comerțului. Prețul – adâncirea deficitelor externe

INS a confirmat creșterea PIB pe al doilea trimestru din 2021: a crescut cu 13% în termeni reali și cu 13,6% pe seria ajustată sezonier… Mai mult

07.09.2021

Articole despre «gdpr»

Silvia Axinescu / Beneficiile și provocările deciziilor luate de inteligența artificială

Silvia Axinescu
Viteza cu care evoluează tehnologia aduce tot mai aproape scenarii precum calcularea primei de asigurare de sănătate pe baza comportamentului fiecărei persoane sau a asigurării… Mai mult

11.11.2020

AVOCATNET

Controale date personale: Pentru ce fel de încălcări ale GDPR-ului a sancționat ANSPDCP firmele în 2019

Tipărirea codului numeric personal și adresa persoanei care a efectuat plata printre detaliile trecute pe extrasele de cont ale unei bănci sau transmiterea la adrese… Mai mult

29.09.2020

Comisia Europeană “nu exclude” interzicerea tehnologiei de recunoaştere facială

Comisia Europeană nu exclude o posibilă interzicere a tehnologiilor de recunoaştere facială pe teritoriul european, având în analiză rezultatele unei consultări publice pe tema viitorului… Mai mult

04.09.2020

GDPR, la fel de nemilos ca hackerii: companiile au plătit și plătesc amenzi pentru le sunt sparte bazele de date. Nu există o ”poliție cibernetică”

În situația în care baza de date a unei companii a fost compromisă în urma unui atac cibernetic, aceasta nu poate apela la nicio instituție… Mai mult

31.05.2020

GDPR-ul în statistici, la 2 ani de la aplicare

Regulamentul General privind Protecţia Datelor Regulamentul (GDPR) a împlinit luni doi ani de la aplicare, în 25 mai 2018. Momentul vine în plină pandemie Vocid-19,… Mai mult

26.05.2020

Amendă de 50 de milioane de euro pentru Google, de la Autoritatea franceză pentru protecția datelor

Gigantul american Google a fost amendat cu 50 de milioane de euro, decătre  Autoritatea franceză pentru protecţia datelor, din cauza încălcării noului regulament european GDPR, scrie Politico.… Mai mult

22.01.2019

Opt state UE ratează data-limită de aplicare a noului regulament GDPR

Opt state UE nu vor fi capabile să asigure aplicarea noilor standarde în materia protecției datelor personale ce intră în vigoare în toată Uniunea Europeană… Mai mult

21.05.2018

Protecția datelor personale / Avocați: Legislația autohtonă e mai restrictivă chiar decât Regulamentul european GDPR

Proiectul de lege privind implementarea Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR), înregistrat la Senat în urmă cu o săptămână, are o abordare mai restrictivă decât… Mai mult

22.03.2018

Conferința: Protecția datelor cu caracter personal: normele europene, pe ultima sută de metri până la activarea automată

București, 19 martie 2018. Organizator: CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul Facultății de Drept, Universitatea București. Tema: Protecția datelor cu caracter personal: normele europene, pe ultima sută de… Mai mult

20.03.2018

Video-live: Protecția datelor cu caracter personal: normele europene, pe ultima sută de metri până la activarea automată

cursdeguvernare.ro organizează luni, 19 martie, cu sprijinul Facultății de Drept a Universității București, conferința:  „Protecția datelor cu caracter personal: normele europene, pe ultima sută de… Mai mult

19.03.2018

GDPR: provocarea anului 2018 pentru mediul de afaceri din România

Nume, număr de telefon, adresă de e-mail, informații privind localizarea unei persoane și activitățile sale – toate acestea sunt date personale ale persoanelor fizice. Iar… Mai mult

13.03.2018

Eveniment / Protecția datelor cu caracter personal: normele europene, pe ultima sută de metri până la activarea automată

Luna mai 2018. Momentul se apropie și nu mai e o joacă: e ca și cum s-ar asfalta și semaforiza un drum pietruit, concomitent cu… Mai mult

08.03.2018

Stiri

City Insurance lasă în urmă pagube de 150 de mil. euro numai în străinătate. ASF evită explicațiile în Parlament

Razvan Diaconu

Pagubele lăsate în urmă de falimentul City Insurance ar putea depăși 150 de milioane de euro numai în străinătate, adică mai mult decât „factura” falimentului… Mai mult

Stiri

Maia Sandu, despre corupție de la tribuna ONU: „Escrocii ne-au folosit ca țară de tranzit pentru spălarea de bani”

Razvan Diaconu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, în discursul său de miercuri de la Adunarea Generală ONU, că „escrocii ne-au folosit ca țară de tranzit… Mai mult

Europa

Fed va anunța în noiembrie reducerea programului QE. Dobânzile ar putea crește din 2022

Vladimir Ionescu

Rezerva Federală nu a modificat miercuri politica monetară din Statele Unite, dar a semnalat o intenție clară de a reduce din stimulentele monetare începând din… Mai mult

Stiri

Premierul Cîțu îi face responsabili de achizițiile de vaccinuri pe miniștrii sănătății. Legea zice altceva

Mariana Bechir

“Foști miniștri ai Sănătății vin cu tot felul dezinformări (…) Ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare”… Mai mult

Stiri

România – deficit comercial excesiv, pe contrasens cu trendul european. Consecințe

Marin Pana

România a rămas singura țară din regiune cu deficit comercial major și aflat în cea mai mare creștere pe primele 7 luni din 2021, potrivit… Mai mult

Stiri

Insolvența City Insurance: Guvernul a modificat legea Fondului de Garantare a Asiguraților, crescând plafonul de garantare

Vladimir Ionescu

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance.… Mai mult

Stiri

Administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin anti-Covid începe pe 28 septembrie

Vladimir Ionescu

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid va începe săptămâna viitoare, pe 28 septembrie, a anunțat premierul Florin Cîțu, marți, la finalul ședinței de… Mai mult