sâmbătă

20 aprilie, 2024

12 noiembrie, 2020

Swiss Re, unul dintre coloșii pieței globale de asigurări și reasigurări, a calculat că economiile lumii vor înregistra pagube de 12 trilioane de dolari până la sfârșitul anului 2021, o povară mult prea mare de acoperit pentru asigurătorii lumii, potrivit aprecierilor companiei, citate de Reuters.

Swiss Re este una dintre marile corporații la care se reasigură și companiile de asigurări care operează în România.

În ciuda perspectivei îngrijorătoare, „una peste alta, industria asigurărilor a gestionat situația bine pentru că a intrat în criză cu mult capital și a fost pregătită pentru risc”, a declarat Christian Mumenthaler, directorul general (CEO) al Swiss Re, într-o conferință Bloomberg.


Suma impresionantă de mai sus a fost estimată ca diferență dintre produsul intern brut care ar fi fost obținut în mod normal și cel care va fi fost înregistrat la ieșirea din criză, prognozată la sfârșitul anului viitor, a precizat un purtător de cuvânt al Swiss Re.

Mulți dintre operatori de pe piață au administrat riscul timpuriu, înțelegând că maladia COVID-19 se va răspândi în toată lumea, a adăugat șeful Swiss Re, care face diferența dintre pierderile generale al eeconomiei și cele ale industriei asigurărilor.

„Pierderea totală din prezent – între 50 și 80 miliarde de dolari, este una care poate fi gestionată de industria asigurărilor (…) Comparați asta cu 140 de miliarde de dolari și mai mult pierduți prin dezastre naturale în 2017” , a mai spus Christian Mumenthaler, citat de Reuters.

Oficialul Swiss Re acuză faptul că nu se înțelege bine ce se acoperă prin asigurare. „Pandemia, și acesta este un lucru cunoscut de industria asigurărilor, nu este un risc care poate fi acoperit. Credem că pierderea la nivelul producției globale va fi de 12 trilioane de dolari în acești doi ani (2020 și 2021 – n.red.), iar bilanțul asigurătorilor reprezintă doar o fracțiune din sumă. Așadar, pandemia este un risc ce nu poate fi diversificat și, prin urmare, nu poate fi acoperit”, a adăugat șeful Swiss Re.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: