marți

16 aprilie, 2024

24 februarie, 2022

Sute de mașini cu refugiați ucraineni așteptau joi după-amiază la punctul de trecere a frontierei Luzhanka să intre în Ungaria, coada autoturismelor fiind de aproximativ doi kilometri, relatează The Guardian.

Mulți sunt locuitori din minoritatea maghiară din vestul Ucrainei și au declarat că merg la rudele din Ungaria, pentru a rămâne câteva zile, în speranța că pericolul va trece.

Ceilalți sunt veniți din toate părțile Ucrainei și se îndreaptă spre Europa occidentală.


„Oamenii care au bani pleacă”, a spus unul dintre vameși.

Peste 1.500 de oameni au intrat în Ungaria prin acest punct, până la ora 16:00, spre deosebire de doar câteva sute într-o zi normală.

Peste 5.300 de cetățeni ucraineni au intrat joi în România, niciunul nu a făcut cerere de azil – Poliția de Frontieră

Un număr de 5.321 de persoane au intrat joi până la ora 16.00 din Ucraina în România, anunță Poliția de Frontieră.

Numărul înseamnă o creștere cu 120% față de miercuri, când intraseră în România 2.387 de persoane din Ucraina, total și el mult peste tranzitul obișnuit.


De asemenea, o creștere semnificativă s-a înregistrat și pe sensul de ieșire din țara noastră, plecând în Ucraina cu 64% mai multe persoane decât miercuri.

Poliția de Frontieră mai anunță că nu a fost inregistrată nicio solicitare de azil.

”În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare)”, a transmis, joi seară, Poliţia de Frontieră.  

Instituţia asigură că au fost dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României. 

”Situaţia este în dinamică, iar măsurile din competenţa Poliţiei de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcţie de evoluţia acesteia”, a mai transmis instituţia.  

Sute de oameni din zona Cernăuți au trecut, joi, frontiera cu România, în județul Suceava, fugind din calea războiului, scrie Monitorul de Suceava. „Am luat copiii, hainele și plecăm unde vedem cu ochii”, spun refugiații, fără să știe dacă vor mai reveni vreodată în Ucraina ori și-au părăsit casa pentru totdeauna.

Polonia a pregătit mii de locuri în spitale pentru tratarea răniților din Ucraina

Refugiați ucrainieni la un punct de trecere a frontierei cu Polonia

Polonia a pregătit un tren medical pentru a transporta răniții din Ucraina, a anunțat ministrul polonez al Sănătății.

Oficialul a declarat că țara sa este pregătită să ajute persoanele care fug de teama războiului și a asigurat că fiecare refugiat ucrainean va beneficia de acces la servicii medicale, inclusiv spitalizare.

Un număr de 120 de spitale au fost desemnate să pregătească paturi pentru victimele bombardamentelor din Ucraina. În total, a mai spus ministrul, vor fi disponibile câteva mii de paturi pentru cei răniți în războiul din Ucraina.

Germania a promis că va ajuta Polonia să facă față fluxului mare de imigranți ucraineni așteptați.

„Vom acorda ajutor masiv statelor afectate (de fluxul de refugiați ucraineni – n.red.), în special pe vecinii noștri polonezi,” a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: