duminică

16 iunie, 2024

26 martie, 2021

Operatorii economici care încalcă măsurile anti-Covid vor avea sediul principal sau secundar închis pentru 15 sau 30 de zile, a anunțat ministrul Lucian Bode joi seara, la finalul ședinței de Guvern.

Măsura se va concretiza printr-0 lege al cărei proiect a fost discutat joi în primă lectură.

Procedura:

  • Aplicarea acestei sancțiuni se va materializa prin afișarea în primă fază în sediul principal a anunțului că activitatea este suspendată.
  • Dacă aceste unități continuă să își desfășoare activitatea, se va aplica sigiliu. Îndepărtarea sigiliilor poate fi faptă penală. „Îndepărtatea sigiliilor în vederea reluării activităţii poate constitui infracţiune conform Codului penal. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste prevederi să fie publicate în Monitorul Oficial şi să fie aplicate în scopul de a limita la minim posibil răspândirea pandemiei. Scopul nostru nu e de a sancţiona cetăţenii, operatorii economici, ci de a limita răspândirea pandemiei”, a adăugat ministrul de Interne.

”Operatori economici sancţionaţi au continuat să încalce prevederile legale, am considerat că e necesară instituirea unei sancţiuni complementare. Astfel, închiderea pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar unde operatorul economic desfăşoară activitatea fără a respecta măsurile constituie o măsură adecvată”, a explicat Lucian Bode.

Ministrul a propus  modificarea Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, după ce s-a constatat că amenzile „nu sunt suficiente”.

Sunt vizate în special cluburile și restaurantele, unde autoritățile de control au identificat în ultimele luni firme care au continuat să încalce măsurile de distanțare socială, deși primiseră numeroase amenzi, în condițiile în care veniturile realizate depășesc mult valoarea amenzii aplicate.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: