luni

27 mai, 2024

29 septembrie, 2021

Bugetul Ministerului Sănătăţii este suplimentat printr-o HG aprobată miercuri, cu 386 de milioane de lei, fonduri din care vor fi achiziționate inclusiv medicamente precum Remdesivir şi Tocilizumab şi  anticorpi monoclonali, tratamente necesare pacienților cu Covid-19.

Alocările sunt necesare în contextul evoluției epidemiei de SARS-CoV-2 în România, unde marți s-a înregistrat recordul de număr de cazuri noi – peste 11.000 de noi diagnosticări.

De asemenea, s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei programul Ministerului Sănătăţii destinat îngrijirii şi acordării tratamentelor pacienţilor critici.

România, pe locul 6 în lume la decese Covid. Valeriu Gheorghiță: Situația epidemiologică actuală este de neacceptat


Marți, România a atins recordul acestei epidemii la numărul de cazuri noi, cu peste 11.000 de diagnosticări în 24 de ore.

„Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm astăzi.

Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza Covid-19. Este o situație de neacceptat în momentul de față, în condițiile în care avem la dispoziție soluția prin care putem reduce consecințele negative ale acestei pandemii (…)

Se vorbește tot mai mult de faptul că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. În niciun caz nu trebuie să ne obișnuim să trăim zilnic în aceste condiții de pandemie, cu spitale asaltate de pacienți bolnavi, cu secții ATI pline și oameni care în fiecare zi își pierd viața din cauza acestei maladii”, a declarat miercuri medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


Miercuri, numărul cazurilor noi a fost de aproape 11.000 și au fost raportate 207 decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 11.742, dintre care 1.320 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: