Suedia, criticată anterior pentru abordarea sa anti-coronavirus, lăudată acum de OMS - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Suedia, criticată anterior pentru abordarea sa anti-coronavirus, lăudată acum de OMS

30 aprilie, 2020

Suedia ar putea fi un model de o nouă normalitate pentru statele din întreaga lume care încep să ridice treptat restricțiile, spune Organizația Mondială a Sănătății.

Țara nordică a mers pe recomandări către populație, nu pe restricții, iar acestea au fost respectate de populație. Tocmai aici este cheia, susține OMS, dacă lumea dorește să ajungă la această nouă normalitate, atunci trebuie să respecte distanțarea socială și să-i protejeze pe cei vulnerabili.

„Cred că dacă vrem să ajungem la o nouă normalitate, Suedia reprezintă un model, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem izolare. Cred că există percepția potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control și că a lăsat boala să se răspândească. Nu este deloc adevărat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Suedia a implementat o politică publică foarte puternică privind distanțarea socială, cu privire la îngrijirea și protecția persoanelor plasate pe termen în instituții de îngrijire și multe alte lucruri. Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relația cu cetățenii și pe capacitatea și voința acestora de a implementa auto-distanțarea socială și auto-reglementarea, dacă doriți să folosim acest cuvânt.

În acest sens, ei au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populația. Au testat, au sporit semnificativ capacitatea saloanelor de terapie intensivă. Sistemul de sănătate a rămas mereu în parametri de funcționare pentru a răspunde numărului de cazuri pe care l-au înregistrat”, a declarat Michael Ryan, director OMS la programul de urgențe.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr