sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2022

Numărul militarilor americani staționați în Europa ar putea crește dacă Rusia va amenința Suedia, Finlanda sau membri ai NATO, au declarat mai mulți oficiali americani citați de CNN.

În prezent, în Europa sunt 100.000 de militari americani. Se așteaptă ca SUA să mențină acest număr al militarilor staționați în Europa în viitorul apropiat, dacă Rusia nu escaladează conflictul din estul continentului.

Cifrele ar putea crește temporar dacă NATO va desfășura mai multe exerciții militare în regiune, iar SUA ar putea adăuga baze suplimentare în Europa dacă mediul de securitate se va schimba, au adăugat oficiali americani.

NATO pregătește un nou concept strategic


Aceste planurile sunt luate în considerare după întâlnirea de joi a șefilor militari ai NATO de la Bruxelles. Comandanții militari pregătesc recomandări pentru reuniuneaa miniștrilor apărării NATO din iunie, iar liderii NATO, inclusiv președintele Joe Biden, se vor întâlni la Madrid la sfârșitul acelei luni.

Alianța Nord-Atlantică este așteptată să ia decizii importante la summitul de la Madrid de luna viitoare, când va fi adoptat și un nou concept strategic.

În ultima perioadă, SUA au adus mii de soldați în Europa prin rotații temporare, au desfășurat mijloace militare suplimentare pe flancul estic pentru a sprijini opt noi grupuri tactice NATO și au trimis miliarde de dolari asistență militară Ucrainei, alături de aliații din NATO.

NATO urmărește mișcările Rusiei

Pentagonul a anunțat recent trupe de înlocuire pentru aceste rotații temporare, semnalând că prezența sporită a SUA va fi menținută pentru o perioadă de timp.


Pentagonul spune că aproximativ 10.500 de militari americani vor fi desfășurați în Europa în următoarele săptămâni și luni pentru a înlocui forțele care se află deja aici.

Întrucât Suedia și Finlanda sunt pregătite să adere la NATO, oficialii americani nu cred că va fi nevoie de forțe suplimentare decât dacă Rusia reprezintă brusc o amenințare pentru cele două țări nordice.

În cazul în care Rusia ar muta armament sau ar amenința serios că mută armament mai aproape de graniță, poziția de forță ar putea fi reevaluată în continuare, au spus oficialii.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: