joi

26 mai, 2022

SUA trimite în țara noastră 6 avioane F 16 și 250 de militari pentru un exercițiu bilateral

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2014

Peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană şi aproximativ 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu 6 aeronave F-16, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul bilateral româno-american „Dacian Viper 2014”, care se va desfăşura pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii, potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă al MApN.

Aparatele F 16 fac parte din Escadrila 31 Vânătoare de la Baza Aeriană Aviano, Italia, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

Exerciţiul are ca obiectiv principal ridicarea nivelului de pregătire prin instruirea într-un mediu multinaţional, dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre ale NATO, precum şi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor în comun cu partenerul american.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dacian Viper”, care este la a patra ediţie, s-a mai desfăşurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 şi 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane.

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii a fost modernizată și adaptată pentru avionul F 16 în 2005 cu sprijin financiar american. Au fost modificate hangarele, au fost adaptate pistele, a fost modernizată tehnica din turnul de control, iar personalul a fost instruit pentru a putea opera tehnica folosită de aparatele F 16.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: