miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2012

Departamentul de Stat al SUA se declară îngrijorat de evoluțiile recente din România, considerând că acestea amenință sistemul de control și echilibru democratic și slăbesc instanțele.

”Suntem îngrijorați de recentele evoluții din România, partenerul și aliatul nostru în cadrul NATO, care amenință sistemul democratic de control și echilibru din stat și slăbesc instituțiile independente, precum instanțele.

Referitor la faptul că Guvernul pregătește pasul serios pentru înlăturarea șefului statului României, noi îndemnăm ca acest proces să fie derulat într-o manieră pe deplin corectă și transparentă, cu respect scrupulos pentru domnia legii și a idealurilor democratice.


Statele Unite sunt alături de partenerii notri din Uniunea Europeană și cer României să mențină și să protejeze valorile comune și principiile care unesc comunitatea europeană și transatlantică de națiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Victoria Nuland.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: