luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2021

Numărul infracţiunilor motivate de ură a urcat anul trecut în SUA la cel mai ridicat nivel din ultimii peste zece ani, din cauza înmulţirii atacurilor asupra victimelor de culoare şi de origine asiatică, a informat luni FBI.

Datele pentru 2020, oferite FBI de peste 15.000 de agenţii de aplicare a legii din ţară, arată că în 2020 au fost investigate 7.759 de infracţiuni motivate de ură,ceea ce înseamnă o creştere cu 6% faţă de 2019 şi cel mai ridicat bilanţ de după 2008.

Numărul agresiunilor care au avut ca ţintă persoanele de culoare a crescut la 2.755, de la 1.930, iar incidentele asupra persoanelor de origine asiatică au fost în număr de 274, faţă de 158, relatează Reuters, preluată de News.ro.


Dintre cele 7.426 de infracţiuni motivate de ură clasificate ca infracţiuni asupra persoanelor, diferite de infracţiunile asupra proprietăţii, 53,4% au fost intimidări, 27,6% au fost atacuri, iar 18,1%, atacuri în formă agravată. De asemenea, 22 de crime şi 19 violuri au fost raportate ca fapte penale motivate de ură.

Departamentul de Justiţie al SUA a atras atenţia că grupurile de adepţi ai supremaţiei albilor reprezintă o ameninţare de securitate tot mai mare după asaltul sângeros de la 6 ianuarie asupra Capitoliului.

În acelaşi timp, relatările despre atacuri motivate de ură asupra persoanelor de origine asiatică sau originare din insulele din Pacific s-au înmulţit de asemenea, o cauză fiind ceea ce unii au considerat a fi afirmaţiile incendiare ale fostului preşedinte Donald Trump prin care acuza China de declanşarea pandemiei de Covid-19.

”Prevenirea şi răspunderea la infracţiunile de ură şi la incidentele de ură este una dintre cele mai mari priorităţi ale Departamentului de Justiţie”, a declarat procurorul general al SUA Merrick Garland, într-un comunicat.


”Statisticile FBI privind criminalitatea determinată de ură din 2020 demonstrează necesitatea urgentă a unui răspuns cuprinzător”.

Departamentul de Justiţie a avertizat că grupurile supremaţiei albe reprezintă o ameninţare în creştere la adresa securităţii, după violenţele mortale care au avut loc pe 6 ianuarie la Capitoliul SUA.

În acelaşi timp, rapoartele despre atacuri inspirate de ură asupra americanilor asiatici şi din insulele din Pacific au fost, de asemenea, în creştere, stimulate de ceea ce mulţi spun că au fost declaraţiile inflamatoare ale preşedintelui Donald Trump, care au dat vina pe China pentru pandemia de Covid-19.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: