miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 august, 2020

Numărul cererilor de șomaj din SUA a scăzut în această săptămână la cel mai redus nivel de la începutul pandemiei, în martie, oferind o rază de speranță cu privire la evoluția celei mai mari economii a lumii, scrie Bloomberg.

Cererile de șomaj au scăzut cu 249.000 în ultima săptămână, la 1,2 milioane, potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii. Sunt cele mai bune cifre din ultimele două luni, spre surprinderea analiștilor care întrevedea că cererile de șomaj se vor ridica la 1,4 milioane în această săptămână.

În ciuda acestor scăderi, numărul șomerilor este de cinci ori mai ridicat decât înaintea crizei. Specialiștii sunt de părere că revenirea pieței muncii se va produce treptat și încă nu se poate discuta despre o tendință sustenabilă de îmbunătățire, în special având în vedere că beneficiile sociale de 600 de dolari au fost suspendate, descurajându-i pe americani să declare pierderea locului de muncă.


”O combinație între incertitudinea generată de creșterea numărului de îmbolnăviri și eliminarea sprijinului financiar este îngrijorătoare pentru o economie deja foarte fragilă”, a comentat Daniel Zhao, economist la platforma de joburi online Glassdoor.

”Economia este în continuare pe marginea prăpastiei – iar progresele sunt atât de modeste încât efecte crizei riscă să devină permanente”, a adăugat el.

Congresul și Casa Albă au dificultăți în a ajunge la un acord cu privire la noul pachet de stimulare a economiei, care prevede și o serie de ajutoare financiare pentru persoanele care au rămas fără locuri de muncă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce privește angajările, datele Institutului de Cercetare ADP arată că acestea au avut o tendință pozitivă în iulie, dar ritmul creșterii numărului de noi locuri de muncă a încetinit brusc în unele industrii, cum ar fi serviciile financiare, unde se înregistrează chiar o scădere.


Vineri se va publica raportul lunar cu privire la evoluția pieței forței de muncă. Analiștii anticipează o creștere de 1,5 milioane a numărului de angajări din sectoarele non-agricole.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: