marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2019

Statele Unite au introdus Gardienii Revoluţiei, grupare care face parte din executivul iranian, pe lista neagră a organizaţiilor teroriste străine, a anunţat luni președintele Donald Trump, potrivit presei străine.

Este pentru prima dată când o organizaţie ”care face parte dintr-un guvern străin” este desemnată drept ”teroristă”, a precizat liderul de la Casa Albă, într-un comunicat, adăugând că această măsură va permite creșterea ”presiunilor” asupra Iranului.

Decizia fără precedent ”este o recunoaştere a faptului că Iranul nu este numai un stat care susţine terorismul, ci că Gardienii participă în mod activ, finanţează şi promovează terorismul”, se arată în comunicat.


Forţa Qods – unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei – este vizată, de asemenea, de această desemnare, precizează administrația prezidențială.

Qods este o aripă externă care susţine forţele aliate Iranului în Orientul Mijlociu, precum trupele preşedintelui sirian Bashar al-Assad sau mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Măsura ”va creşte în mod semnificativ scara şi anvergura presiunii noastre maxime împotriva regimului iranian”, precizează Donald Trump, care ameninţă că ”dacă faceţi afaceri cu Gardienii Revoluţiei, finanţaţi terorismul”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: