marți

24 mai, 2022

SUA au aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech, în 24 de ore începe vaccinarea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2020

Statele Unite au anunțat că au autorizat folosirea vaccinului anti-coronavirus produs de Pfizer-BioNTech și în 24 de ore vor începe campania națională de imunizare prin vaccinare.

Aproximativ 6,4 milioane de doze sunt vor ajunge la cetățenii americani până la sfârșitul anului.

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului pentru care a confirmat zilele trecute eficiența de 95%.


Administrația Trump ar fi exercitat o presiune intensă asupra FDA pentru aprobarea vaccinului scrie BBC, care citează mai multe organizații media de prestigiu din SUA.

Statele Unite devin astfel a şasea ţară ce aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic. Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

Au mai declanșat vaccinarea: China, cu trei produse, și Rusia, cu Sputnik V, un controversat ser și despre care autoritățile medicale rusești susțin că își pierde eficiența dacă persoana vaccinată consumă alcool

”Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter. ”Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele” din ţară, a adăugat el. ”Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore”, a spus el.


Vaccinul produs de compania americană Pfizer și dezvoltat de compania germană BioNTech a arătat în testele de fază avansată o eficiență de 95% în prevenirea Covid-19 și poate fi administrat persoanelor peste 16 ani, potrivit producătorilor săi.

Angajații din sistemul de sănătate și persoanene în vârstă aflate în centrele de îngrijire urmează să fie printre primii vaccinați cu cele 2,9 milioane de doze ce vor fi administrate anul acesta.

Autoritățile sanitare, firmele de curierat, spitalele și farmaciile se pregăteau deja de campania de inoculare. Pfizer spune că va începe imediat expedierea produsului, iar sistemele sanitare de stat intenționează să înceapă inoculările de luni, 14 decembrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul vrea să accelereze vaccinările în următoarele săptămâni și luni, mai ales dacă și vaccinul Moderna va fi aprobat rapid.

Un grup consultativ al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA se va întruni sâmbătă pentru a face recomandarea decisivă privind administrarea la grupuri precum adolescenții de 16 ani sau femeile însărcinate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: