sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iunie, 2022

Președintele Joe Biden a cerut echipei sale să analizeze opțiunea de a elimina unele tarife impuse Chinei, din cele instituite de fostul preşedinte Donald Trump, pentru a combate inflația ridicată, potrivit secretarului american pentru Comerţ, Gina Raimondo.

„Analizăm această opțiune. De fapt, preşedintele a cerut ca echipa sa să analizeze asta. Astfel că suntem pe cale să facem asta, iar el va lua decizia”, a declarat Gina Raimondo într-un interviu pentru CNN, citată de Reuters.

Oficialul american a adăugat că „există şi alte produse – bunuri de uz casnic, biciclete etc. – şi ar putea avea sens” să analizeze ridicarea tarifelor și la acestea, dar că administraţia a decis să menţină unele dintre tarifele la oţel şi aluminiu pentru a proteja lucrătorii americani şi industria oţelului.


Joe Biden spusese că ia în considerare eliminarea unora dintre tarifele impuse de predecesorul său asupra mărfurilor chinezeşti, în valoare de sute de miliarde de dolari, în 2018 şi 2019, pe fondul unui război comercial dur între cele două mari economii ale lumii.

Secretarul de stat Gina Raimondo a mai spus că deficitul de semiconductori ar putea continua până în 2024.

Totuși, „există o soluție (pentru deficitul de cipuri semiconductoare). Congresul trebuie să acţioneze şi să aprobe Chips Bill. Nu ştiu de ce amână”, a adăugat Gina Raimondo. Legea respectivă urmărește să intensifice producția de semiconductori din SUA pentru a oferi Statelor Unite mai multă putere competitivă față de China.

Șefa Departamentului pentru Comerț al SUA a negat afirmația conform căreia planul american de salvare de 1,9 trilioane de dolari al lui Biden a contribuit la inflația ridicată actuală. Congresul a adoptat pachetul de ajutor pentru Covid-19 în urmă cu un an, marcând o realizare a primului an de mandat al lui Biden.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: