duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2021

Uniunea Europeană a sugerat ca împreună cu Statele Unite să suspende tarifele impuse asupra importurilor de miliarde de dolari pentru 6 luni, a declarat sâmbătă vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, responsabil cu relațiile comerciale, pentru Der Spiegel, citat de Reuters.

Propunerea vine după ce, în martie, a fost convenită o suspendare de 4 luni și ar transmite un semnal că Bruxellesul caută un compromis într-o dispută de 16 ani privind subvențiile pentru aeronave.


„Am propus suspendarea tuturor tarifelor reciproce timp de șase luni pentru a ajunge la o soluție negociată. S-ar  crea răgazul necesar pentru industriile și lucrătorii de pe ambele maluri ale Atlanticului „, a declarat Valdis Dombrovskis pentru publicația germană.

(Citiți și: „SUA şi UE au decis să suspende suprataxele vamale în dosarul Boeing-Airbus”)

În martie, cele două părți au convenit asupra unei suspendări de patru luni care acoperă toate tarifele SUA la importurile UE de 7,5 miliarde USD și toate taxele UE la produsele SUA de 4 miliarde USD, care au rezultat din cazurile de lungă durată ale Organizației Mondiale a Comerțului asupra subvențiilor pentru producătorii de avioane Airbus și Boeing.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Valdis Dombrovskis a mai spus că UE va monitoriza îndeaproape legile „Cumpărați americani” ale președintelui SUA Joe Biden, care prevăd ca contractele publice din SUA să fie atribuite exclusiv firmelor americane.

„Scopul nostru este să promovăm piețe de aprovizionare cât mai deschise în întreaga lume”, a spus el pentru Der Spiegel.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: