marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2018

UE și alți șase aliați ai SUA – Argentina, Australia, Brazilia, Coreea de Sud, Canada și Mexic – vor fi scutite de la plata tarifelor majorate pe care americaanii le impun în cazul importurilor de oțel și aluminiu. Cel puțin în prima fază, a anunțat reprezentantul SUA pentru Comerț, Robert Lighthizer.

”Ideea preşedintelui a fost ca, pe baza anumitor criterii, unele state să fie scutite. El a decis să pună pauză implementării noilor tarife pentru aceste state”, a declarat reprezentantul SUA pentru Comerţ, citat de Mediafax.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luna aceasta ordonanţa executivă prin care impune taxe vamale suplimentare de 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.


În zilele ce au urmat, mai mulți oficiali europeni au declarat că Uniunea va reacționa, iar presa a dezvăluit lista cu produsele americane pentru care blocul comunitar intenționa să imună tarife suplimentarea la intrarea pe piața unică.

Cancelarul german, Angela Merkel, a atras atenția că războiul comercial declanșat nu va fi câștigat de nicio parte: “Nu vom ajunge nicăieri aşa. Nimeni nu va câştiga o astfel de competiţie. De aceea vom continua să căutăm dialogul”.

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat că taxele suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de administraţia Donald Trump “insultă” aliaţii şi generează un conflict comercial la nivel global.

Potrivit reglementărilor OMC, Uniunea Europeană poate riposta simetric dacă nu primeşte compensaţii din partea SUA, în cel mult 90 de zile.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: