joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 octombrie, 2019

Statele Unite analizează posibilitatea consolidării poziției militare în Siria, prin trimiterea de noi trupe, pentru a împiedica preluarea câmpurilor petroliere de rămășițe ale grupării militante Stat Islamic, a declarat, joi, un oficial al apărării din SUA, potrivit Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, nu a precizat despre ce efective ar fi vorba.

Declarațiile sale sunt un semn nu doar că Statele Unite au renunțat la planurile de a se retrage complet din Siria, dar chiar că analizează posibilitatea întăririi capacităților militare din regiune.


”Unul dintre cele mai mari câștiguri pentru SUA și aliații noștri în lupta împotriva ISIS a fost obținerea controlului asupra câmpurilor petroliere din estul Siriei, sursa crucială de venit pentru gruparea teroristă”, a precizat oficialul.

Recent, președintele Donald Trump și-a nuanțat discursul privind retragerea trupelor americane din Siria, în urma criticilor venite din Congresul american, inclusiv din partea republicanilor, potrivit cărora decizia a deschis calea unei incursiuni turce împotriva forțelor kurde din Siria, principalii aliați ai SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Spațiul lăsat liber de retragerea parțială a militarilor americani a deschis o intrare pentru Rusia, care a trimis trupe în regiune. Oficialii americani sunt îngrijorați că decizia ar putea fi speculată și de Iran.

Pe fondul temerilor că Stat Islamic și-ar putea reconstrui rețeaua, Trump a declarat miercuri că un număr redus de trupe americane va rămâne în regiunea ”unde se află petrolul”. 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: