marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 decembrie, 2016

hodgesMinistrul polonez al Apărării a afirmat miercuri, potrivit ABC News, că este fericit că Statele Unite au luat decizia de a urgenta detașarea trupelor de descurajare staționate în Polonia.

Ministrul Antoni Macierewicz a făcut declarații publice după o întrevedere cu Ben Hodges (foto), comandant al trupelor americane din Europa, care a avut loc în localitatea poloneză Zagan, din vestul Poloniei, acolo unde o parte a acestor trupe vor staționa.

Ben Hodges a precizat că trupele americane vor ajunge în portul german Bremenhaven pe data de 6 ianuarie 2017 și vor pleca imediat către Polonia și cele 3 state Baltice. Deplasarea acestor trupe va constitui un exercițiu în sine, deplasarea urmând să fie monitorizată pentru a se confirma rapiditatea de deplasare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comandantul american a mai anunțat că și brigada blindată a început deplasarea spre Europa, componentele acesteia părăsind deja baza din Fort Carson, Colorado.

Polonia și Statele Baltice sunt îngrijorate de operațiunile militare în creștere derulate de Rusia în regiune și au solicitat prezența trupelor NATO și ale SUA pe teritoriile naționale ca o importantă componentă de descurajare. Amplasarea forțelor americane în aceste state va fi finalizată cel mai târziu la sfârșitul lunii ianuarie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: