luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2020

Departamentul pentru Sănătate şi servicii Sociale (HHS) al SUA a acordat miercuri două contracte în valoare totală de peste 1,1 miliarde de dolari companiilor General Motors şi Philips pentru producerea de ventilatoare, necesare tratării pacienţilor cu forme severe de Covid-19. Alte cinci contracte vor fi anunțate zilele următoare, scrie Agerpres.

Producătorul american de automobile General Motors (GM) a primit un contract de 489 milioane de dolari pentru a livra guvernului 30.00 de aparate de respirat până la sfârşitul lunii august, iar compania olandeză Philips va produce 43.000 de ventilatoare până la finalul anului (2.500 până la sfârşitul lunii mai), în cadrul unui contract de 646,7 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a emis un ordin în baza Legii privind producţia de apărare, pentru a facilita aprovizionarea cu materiale pentru producerea rapidă de aparate de respirat.


Vicepreşedintele GM, Gerald Johnson, a declarat pentru Reuters luna trecută că, dacă se includ şi costurile similare ale furnizorilor, cheltuielile totale de retehnologizare ajung la sute de milioane de dolari.

Compania Ford a anunţat în martie că va produce 50.000 de aparate de respirat în următoarele 100 de zile.

Reaminitm că numărul îmbolnăviților a depășit miercuri cifra de 1,5 milioane, la nivel global. Din total, aproximativ 320.000 s-au recuperat, iar peste 87.000 au murit.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în SUA, care au aproximativ 420.000 bolnavi, iar evoluția este fulminantă: 30.000 de cazuri noi zilnic în ultima săptămână și  aproape 2.000 de decese la fiecare 24 de ore, în ultimele zile.

Confiscarea exporturilor de echipamente de protecție și ventilatoare


Într-un comunicat comun cu Agenţia federală de management al situaţiilor de urgenţă (FEMA), Agenţia vamală şi de protecţie a frontierelor (CBP) precizează că va opri exporturile de aparate de respirat, măşti şi mănuşi chirurgicale.

FEMA va determina ulterior dacă echipamentul ar trebui returnat spre a fi folosit în SUA, achiziţionat de către guvernul american sau exportat.

Preşedintele Donald Trump a emis vineri un ordin prin care agenţiile federale americane sunt instruite să folosească orice autoritate necesară pentru a păstra în Statele Unite aceste echipamente medicale extrem de căutate.

Guvernatori, primari şi medici trag de mai multe săptămâni semnale de alarmă în privinţa deficitului de echipamente de protecţie pentru personalul aflat în prima linie a combaterii coronavirusului, precum şi în privinţa dotării insuficiente cu aparate de respirat şi alte echipamente medicale.

O reglementare federală cu privire la procedurile FEMA de confiscare şi control al exporturilor va intra în vigoare vineri şi va rămâne valabilă până la 10 august, conform unui proiect postat online, scrie Agerpres.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

FEMA va trebui să ia decizii rapide în privinţa exporturilor şi să încerce să perturbe cât mai puţin lanţul de aprovizionare, se arată în proiect.

Unii oficiali de la nivel statal sau local au acuzat în ultimele zile FEMA că a confiscat transporturi de măşti şi alte materiale medicale venite din străinătate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: