marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2013

România a suferit corecții financiare în valoare totală de peste 300 de milioane de euro, până în decembrie 2012, pentru neregulile din  proiectele finanțate derulate de autoritățile locale pe fonduri structurale, afirmă marți Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a prezentat o culegere de note de constatare a corecțiilor.

Corecțiile reprezintă aproape 20% din ceea ce România abia reuşea să absoarbă din fonduri structurale până în decembrie 2012.

Valoarea medie a unei corecţii financiare a fost de aprox. 13% din bugetul unui contract de achiziţie publică, în cifre absolute, circa 400.000 euro – respectiv 1% din bugetul unei primării de municipiu reşedinţă de judeţ.


”Analiza notelor de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare în proiectele cu finanţare din fonduri structurale rezultă că cele mai multe probleme în implementarea proiectelor din fonduri structurale pornesc de la interpretări diferite ale legislaţiei achiziţiilor publice, precum şi de la reticenţa Autorităţilor de Management în a acorda asistenţă pro-activă în derularea proiectelor”, a consideră IPP.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: