joi

25 aprilie, 2024

28 septembrie, 2011

„În măsura în care creşterea economică începe să depăşească 1,2,3 puncte procentuale, sigur că trebuie redus şi TVA-ul şi eventual alte contribuţii sociale, dar numai în măsura în care economia începe să-şi revină.” – a declarat europarlamentarul Theodor Stolojan, fost premier al Romaniei, într-un interviu la postul de radio RFI. 

Mai jos, o parte din discuţia fruntaşului PDL cu reporterul RFI:

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan pledează pentru reducerea TVA anul viitor sau în 2013. El spune la RFI că acest lucru ar trebui să se întâmple „numai în măsura în care economia începe să-şi revină”.


Rep.: Dacă aţi fi prim-ministru acum, care ar fi principala măsură pe care aţi lua-o, pentru a stimula economia, domnule Theodor Stolojan?

T.S.: România are un avantaj incredibil, pe care să sperăm că-l va şi materializa şi anume fondurile europene. Să nu uităm, discutăm de circa 34 de miliarde de euro, avantaj pe care nu-l au multe ţări astăzi. Deci să folosim aceste fonduri europene! (…) Să le folosim ca un accelerator în această perioadă de criză, să spunem.

Rep.: Aţi umbla în zona fiscală?

T.S.: Deocamdată, nu, dar în măsura în care creşterea economică începe să depăşească 1,2,3 puncte procentuale, sigur că trebuie redus şi TVA-ul şi eventual alte contribuţii sociale, dar numai în măsura în care economia începe să-şi revină.


Rep.: Asta înseamnă posibil anul viitor?

T.S.: Posibil anul viitor, 2012-2013. Dacă noi punem în mişcare aceste investiţii finanţate din fonduri europene, România va creşte şi dacă va creşte, putem să accelerăm această creştere prin reducerea fiscalităţii.

(Mai multe, pe RFI)

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: