duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2011

Discursurile politice din aceste zile trebuie să fie accentuate şi să calmeze piaţa – a declarat marţi la RFI Stere Farmache, preşedintele Bursei de valori Bucureşti (BVB).

Farmache spune că investitorii trebuie să-şi păstreze calmul, să evite panica şi că el nu crede într-un scenariu catastrofic după prăbuşirea burselor în întreaga lume.

„Scăderea indicelui bursier nu are legătură directă cu mersul economiei româneşti, ci este mai degrabă o consecintă a turbulenţelor de pe pieţele internaţionale, cauzate de scăderea ratingului SUA. BVB nu este o bursă izolată, este conectată la pieţele financiare internaţionale, investitorii de la Bucureşti sunt investitori si pe alte pieţe şi atunci cand apar astfel de turbulenţe, reacţia lor se propagă pe pieţele unde au investit” – spune Stere Farmache.


Preşedintele BVB spune că efectul pe Bursa de la Bucureşti a fost mai pronunţat din cauză că piaţa românească este una emrgentă, cu puţine lichidităţi, ceea ce o face mai vulnerabilă şi mai sensibilă la reacţiile emoţionale. El a mai precizat că nu crede într-un scenariu catastrofic, iar efectele pe bursa de la Bucureşti nu trebuie dramatizate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: