marți

25 iunie, 2024

16 iunie, 2014

Plenul reunit al Parlamentului a votat luni noile numiri la conducerea mai multor instituţii: Stelian Tănase a fost ales preşedinte al CA de la TVR, Ovidiu Miculescu rămâne şeful radioului public, liderul UNPR Marian Sârbu devine prim-vicepreşedinte al ASF, iar şeful Comisiei de buget şi finanţe din Senat, Cosmin Nicula, pleacă vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

Stelian Tănase, preşedintele CA de la TVR

Stelian Tănase a fost votat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, acu 339 de voturi „pentru” şi 45 „împotrivă”.


Stelian Tănase este scriitor și politolog, cunoscut ca apropiat al PNL. A fost deputat în Parlamentul României (1992 – 1996), ales pe listele Convenției Democratice din România (CDR).

Membru al grupului PAC (Partidul Alianței Civice)-PL 93 (aripă desprinsă din PNL), a devenit membru al grupului parlamentar PAC, în 1993.

Ulterior a realizat mai multe emisiuni la Realitatea TV și a fost chiar director general al acestei televiziuni, pe când ea era proprietatea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

ASF: Marian Sârbu, în locul lui Daniel Dăianu

Marian Sârbu, lider UNPR, a fost votat ca prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în locul lui Daniel Dăianu, care a plecat la BNR.


Fost lider sindical la CNSLR – Frăţia, în 1994 s-a înscris în PDSR (actualul PSD).

A fost ministru al Muncii în guvernul Adrian Năstase, iar în 2010 s-a transferat în UNPR, al cărui preşedinte a şi fost o scurtă perioadă.

Marian Sârbu a primit a primit 284 de voturi favorabile şi 52 de voturi „împotrivă”.

Tot la ASF, dar pe o poziţie neexecutivă, a fost ales în Consiliul şi Cornel Coca Constantinescu.

Vine pe postul din care a demisionat recent Marian Mârzac, inculpat şi chiar arestat preventiv în dosarul ASF – Carpatica. În acest caz instrumentat de procurorii anticorupţie este arestat preventiv şi Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al ASF.

Ovidiu Miculescu, încă un mandat în fruntea Radioului public

Plenul Parlamentului a aprobat luni și noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, cu 332 de voturi ”pentru” şi 49 de voturi ”împotrivă”.

Noul Consiliu este format din Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru, Alexandru Ducu Bertzi, Radu F. Alexandru, Alina Stanciu, Demeter Andras Istvan, Alexandra Dumitraşcu, Maria Ţoghină, Ovidiu Miculescu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Ana Florea, ca membri titulari.

Ovidiu Miculescu rămâne în funcţia de preşedinte – director general al SRR, adupă ce parlamentarii l-au ales cu 353 de voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”.

Curtea de conturi

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, Cosmin Nicula, a primit 283 de voturi „pentru” şi 53 de voturi „împotrivă” pentru un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

Au mai fost votaţi şi şase consilieri: Dedsi Attila (UDMR),  Constanţa Donovici (PSD), Dan Firţescu (PSD) , Ileana Manuela Pieleanu (PC), Marius Vorniceanu (PSD).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: