duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2011

Compania Romtelecom va fi listată la bursă în 12 luni, potrivit unui calendar stabilit de Ministerul Cominicaţiilor şi acţionarul majoritar, OTE, a declarat ministrul Valerian Vreme.

”Împreună cu reprezentanţii OTE am stabilit un calendar de listare a companie în 12 luni, astfel încât, de la 1 august, să avem un consultant, până la 1 septembrie banca de investiţii, iar până la 1 decembrie 2011 să avem un raport al comisiei constituite special pentru acest proiect, care va avea doi membri ai statului român şi doi membri ai acţionariatului privat”, a spus ministrul Comunicaţiilor.

De asemenea, va fi instituit un sistem de control al achiziţiilor făcute de Romtelecom, astfel încât achiziţiile de peste 500.000 euro să fie prezentate Consiliului de Administraţie, iar orice cele de peste 4 milioane euro să fie supuse aprobării CA.


Mai mult, orice post ce urmează să fie eliberat în conducerea companiei va trebui să fie ocupat în urma unei selecţii făcute de o firmă specializată de resurse umane.

Noile prevederi vor fi cuprinse în contractul de mangement pe care OTE îl are la Romtelecom.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom, care deţine 30% din OTE, s-a arătat interesat de pachetul de 45,99% deţinut de stat la Romtelecom.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: