miercuri

24 aprilie, 2024

3 august, 2022

Spania a anunțat măsuri de economisire a energiei, inclusiv limite ale temperaturilor de aer condiționat și încălzire în clădirile publice și spații comerciale mari.

Deși nu depinde de gazele din Rusia, Spania este ultimul stat membru UE care se aliniază practic deciziei UE de a reduce consumul de gaze, anunțând că va scade consumul intern cu 7-8%. O trecere în revistă a măsurilor anunțate deja în statele membre.

Spania: limite de temperatură în clădiri publice și spații comerciale

Măsurile au fost publicate marți în publicația oficială a Spaniei și rămân în vigoare, scrie The Guardian, până în noiembrie 2023. Decretul intră în vigoare marțea viitoare și se aplică clădirilor publice, centrelor comerciale, cinematografelor, teatrelor, gărilor și aeroporturilor, Spania impune limite de temperatură în funționarea instalațiilor de climatizare.


Astfel, încălzirea nu ar trebui să fie setată peste 19 grade Celsius, iar aerul condiționat nu ar trebui să fie setat sub 27 grade Celsius. Ușile clădirilor vor trebui să stea închise pentru a nu risipi energie, iar luminile din vitrinele magazinelor trebuie să fie stinse după ora 22:00.

Acolo unde se aplică aceste măsuri vor trebui afișate panouri care explică inițiativele de economisire a energiei.

Franța: S-a interzis publicitatea luminoasă pe timp de noapte

În Franța, magazinele care au instalate sisteme de aer condiționat au fost anunțate că trebuie să țină ușile închise sau riscă o amendă de 750 de euro.

De asemenea, autoritățile au mai cerut oprirea firmelor luminoase „de îndată ce magazinul se închide” și reducerea nivelului de iluminare din magazine pe timp de noapte.


Publicitatea luminoasă a fost interzisă la modul general între orele 1:00 și 6:00, cu excepția gărilor și aeroporturilor.

Localurile publice vor fi, de asemenea, obligate să seteze termostatele la temperaturi mai ridicate vara și mai scăzute iarna, iar publicul a fost sfătuit să închidă routerele și televizoarele când pleacă de acasă și să stingă luminile în camerele pe care nu le utilizează.

Germania oprește iluminatul monumentelor

Orașele din Germania au fost primele care au anunțat măsuri pentru economisirea energiei. Cele mai răspândite măsuri vizează întreruperea iluminatului monumentelor publice, oprirea fântânilor arteziene sau oprirea apei calde la piscinele municipale și sălile de sport.

Hanovra a fost primul oraș mare care a anunțat măsuri de economisire a energiei. Clădirile municipale din capitala statului Saxonia Inferioară vor fi încălzite doar în perioada 1 octombrie-31 martie, la cel mult 20 grade Celsius, iar utilizarea unităților mobile de aer condiționat și a radiatoarelor a fost interzisă.

Grecia montează obloane la geamurile clădirilor publice

Grecia este foarte dependentă de gazul rusesc, 40% din importurile sale provin din Rusia. În iunie, Grecia a anunțat obiectivul de a reduce consumul de energie cu 10% în acest an și cu 30% până în 2030.

Măsurile includ: setarea aerului condiționat la nu mai puțin de 27 grade Celsius vara și instalarea de obloane la geamurile clădirilor publice.

Angajații de la stat vor trebui să se asigure că laptopurile și computerele sunt oprite la finalul programului de lucru.

Guvernul a anunțat un program de 640 de milioane de euro pentru înlocuirea ferestrelor și a sistemelor de încălzire / răcire în clădiri.

Irlanda: 18 grade Celsius, temperatura recomandată în dormitor

Autoritățile din Irlanda au cerut cetățenilor să reducă viteza în trafic pentru a reduce consumul de benzină și motorină. Autoritatea irlandeză pentru energie durabilă a sfătuit gospodăriile să reducă temperatura la 20 de grade Celsius în zonele de locuit și între 15°C și 18°C în holuri și dormitoare.

De asemenea, a recomandat oamenilor să folosească programe la rapide când folosesc mașina de spălat vase sau mașina de spălat rufe.

Sfaturi suplimentare: „Nu umpleți ibricul. Dacă luați pauză de cafea, fierbeți doar câtă apă aveți nevoie.”

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: