joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2022

În urma finanțării suplimentare de 100 de milioane de dolari, platforma digitală de plăți și cheltuieli din companii Payhawk devine primul unicorn din Bulgaria, scrie StartupCafe.ro.

Cu sediul central în Londra, Payhawk a fost fondată în 2018, la Sofia, de antreprenorii Boyko Karadzhov, Hristo Borisov și Konstantin Djengozov, dar are și alte birouri la Sofia, Berlin și Barcelona.

Startup-ul de IT și-a extins runda de finanțare  serie B obținută în 2021 la 215 milioane de dolari, conform unui anunț publicat, marți, 1 martie, pe blogul companiei.


După această ultimă rundă de finanțare, condusă de fondul de investiții Lightspeed Venture Partners, startup-ul, evaluat la un miliard de dolari, devine prima companie din Bulgaria care a obținut statutul de unicorn, conform anunțului.

La runda de finanțare au mai participat și Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures și Jigsaw VC.

Finanțarea suplimentară vine la trei luni după ce Payhawk a anunțat runda inițială de finanațre din Seria B în noiembrie 2021 și la mai puțin de un an după ce a obținut o investiție de 20 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie A care a avut loc în aprilie anul trecut.

„Am știut întotdeauna că putem construi o companie mare dacă rezolvăm o problemă semnificativă pe piață. Dimensiunea acestei oportunități ne stimulează și astăzi creșterea și ambiția. Fiecare angajat care se ocupă de partea de plăți a companiei consideră că ar trebui să existe o modalitate mai bună de a face acest lucru, dar această problemă uriașă nu a fost niciodată abordată de o echipă puternică de produse cu un background puternic de inginerie. Acesta este ceea ce Payhawk aduce pe piață”, spune Hristo Borisov, CEO și fondator Payhawk.


„A deveni primul unicorn din Bulgaria este o mare dovadă a muncii grele și rezistenței echipei noastre în ultimii trei ani și jumătate. Suntem abia la începutul călătoriei noastre și abia așteptăm să reinventăm – în continuare – modul în care companiile își gestionează plățile”, mai spune Hristo Borisov.

Payhawk a introdus anul trecut funcții noi pentru întreprinderi, plăți gratuite ale facturilor și asistență pentru Apple Pay și Google Pay în 30 de țări.

Pentru anul acesta, compania bulgară Payhawk și-a propus să se extindă în SUA, Australia și Singapore.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: