marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2022

Start-Up Nation 2022, a treia ediție a programului destinat încurajării antreprenoriatului, ar putea începe în cursul lunii iunie, a anunțat ministrul de resort, Constantin Daniel Cadariu, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Ministrul antreprenoriatului și turismului a precizat că așteaptă ca STS să finalizeze platforma.

„Eu sper ca în cursul lunii iunie să înceapă derularea programelor asumate de minister, evident, primul dintre ele fiind Start-Up Nation ediția a III-a. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiți. Singurii care pot răspunde cu certitudine pentru data exactă sunt cei de la STS. Noi ne-am fi dorit să îi dăm drumul și eram pregătiți din cursul lunii martie. După trei amânări nici nu îndrăznesc să avansez o dată certă. În cursul lunii iunie, sper ca cei de la STS să ne dea posibilitatea să dăm drumul acestui program”, a declarat Constantin Daniel Cadariu, la conferința online „vorbIMM despre: Start-up Nation 2022”, potrivit Agerpres.

Noutăți Start-up Nation 2022


Principala noutate a ediției din acest an o constituie faptul că nu va mai exista punctaj pentru numărul de angajați, a explicat ministrul. Constituirea de locuri de muncă nou create va reprezenta totuși o condiție pentru accesarea fondurilor.

„În urma analizei am constat că au fost prea multe cazuri, cel puțin în ediția a II-a, în care mulți dintre aplicanți au preferat, pentru punctaj maxim, să se angajeze la număr maxim de salariați, de șase, și să epuizeze practic granturile acordate prin program pentru componenta salarială – salariul efectiv și dările la salarii”, a explicat Cadariu.

Granturile maxime se vor ridica la 200.000 de lei, Guvernul având o țintă de zece mii de beneficiari.

„O altă noutate a programului este că va avea un pilon dedicat celor din diaspora cu alți 1.000 de beneficiari, tot cu granturi de până la 200.000 lei. Noi am structurat lucrurile în felul următor: în condițiile în care aplicantul se va angaja la doar un salariat, grantul va fi de 100.000 de lei, dacă se va angaja la crearea a cel puțin două locuri de muncă, grantul va fi de 200.000 lei”, a mai spus ministrul.


O altă diferența este faptul că la actuala ediție a programului, beneficiarul va trebui să participe cu o cofinanțare între 5% și 15%, „în funcție de angajamentul aplicantului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, ministrul a precizat că atât Start-Up Nation, cât și celelalte programe din pachetul pregătit de minister vor avea o componentă digitală, obligatorie, de minim 5.000 de euro.

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat, marți, evenimentul online „vorbIMM despre: Start-up Nation 2022”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: