luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2022

Sergiu Manea (foto), directorul general al BCR, a afirmat joi că Europa pune în sistemul de start-up-uri aproape la fel de mulţi bani câţi pune America, potrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută la conferinţa naţională ROStartup „Strategia ecosistemului de start-up din România”, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Rubik Hub, împreună cu BCR şi susţinută de Banca Mondială şi Comisia Europeană. 

„Avem bani. Avem bani foarte, foarte mulţi, de fapt. Europa a fost codaşa lumii pentru o bună perioadă de timp în a înţelege că de fapt voi sunteţi cei care veţi duce Europa mai departe şi veţi ţine Europa relevantă.

Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani. În momentul acesta, Europa pune în sistemul de start-up-uri aproape la fel de mulţi bani câţi pune America. Bineînţeles, o să menţionez şi faptul că numărul de unicorni cu origine europeană s-a triplat.


Ne lipsesc încă multe lucruri în Europa. Nu avem o Europă digitală, nu avem o piaţă de capital europeană, sistemul de suport încă se caută, însă sunt foarte mulţi bani.

120 de miliarde au intrat în sistemul de start-up şi de accelerare anul trecut, însă numai 5% au ajuns în Europa Centrală şi de Est. Realitate. Şi atunci ce ne trebuie, voi ştiţi asta foarte bine, ne trebuie scară, iar scara vine din aspiraţie comună, dintr-un cadru construit împreună şi mai vine din ceva, din finanţări”, a spus Sergiu Manea.

PNRR furnizează 2,6 miliarde de euro în România pentru finanţarea companiilor private şi a cercetării, inclusiv fonduri nerambursabile pentru digitalizare. Sunt alocaţi 500 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, iar prin politica de coeziune cele opt programe regionale vor avea o alocare de 2 miliarde de euro pentru companii de tehnologie.

„‘Orizont Europa’, sub umbrela Consiliului European, aduce 1,7 miliarde de euro numai în 2022. La acestea, se adaugă Start-up Nation, care va fi relansat şi vom avea ediţia a III-a”, a adăugat oficialul BCR.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: