joi

18 aprilie, 2024

23 ianuarie, 2020

Carnea artificială crescută în laborator ar putea să o înlocuiască pe cea obişnuită în viitor. Un startup american care produce o astfel de carne, obţinută fără creşterea şi sacrificiarea animalelor a primit, joi, o investiţie de peste 160 de milioane de dolari pentru a fi folosiţi pentru cercetare şi dezvoltare, potrivit startupcafe.ro.

Subiectul – de fapt tot ceea ce ține de dezvoltarea Industriei 4.0- este urmărit cu interes, de mai mulți ani, de către deputatul Varujan Pambuccian.

El a vorbit pe această temă în cadrul unei conferințe organizate anul trecut de cursdeguvernare.ro cu sprijinul Universității Politehnice București și sub Patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. De asemenea, el a aborta tema într-o amplă analiză apărută în revista CRONICILE Curs de Guvernare. 


Ce viitor ar putea avea această industrie în perspectiva noii revolutii agrare mondiale, se poate citi aici:

(Citiți și: ”A doua revoluție agrară a omenirii intră pe ultima sută de metri. Hamburgerul de 250.000 de dolari a coborât la 4 euro”)

Finanţarea pentru firma Memphis Meats vine din partea unui grup de investitori condus de compania japoneză SoftBank Group. Printre finanţatorii proiectului se numără şi celebrul miliardar Bill Gates, fondatorul Microsoft. Acesta a mai învestit în Memphis Meats şi anterior.

Înfiinţată în 2015, la San Francisco, investiţiile totale ale firmei producătoare de carne artificială au ajuns la peste 180 de milioane de dolari. Fondatoarea firmei este Uma Valeti, medic cardiolog şi profesor universitar la Universitatea din Minnesota.

Memphis Meats face parte dintr-o serie mai mare de astfel de afaceri dezvoltate în Statele Unite care vor crearea cărnii reale, din celule, fără creşterea şi sacrificarea de animale. Reprezentanţii companiei spun că au produs prima chiftea din carne pe bază de celule în 2016, iar în 2017 primul produs din carne de pui.


În 2013, cercetători olandezi de la Universitatea din Maastricht au creat primul burger din carne artificială. Specialiştii olandezi spuneau atunci că au găsit soluţia pentru eradicarea foametei la nivel mondial. Carnea de laborator fi un câştig şi pentru mediu, având în vedere că sectorul creşterii bovinelor este răspunzător de o cincime din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial, mai mult decât poluarea produsă de automobile.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: