marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2020

Guvernul adoptă în ședința extraordinară, miercuri, hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România cu alte 30 de zile. În debutul ședinței de guvern premierul Ludovic Orban a precizat că aceasta nu va include și restricții.

„Nicio restricție nouă, vor fi păstrate aceleași măsuri”, a anunțat Ludovic Orban.


În actul normataiv nu vor fi incluse nici reglementările privind carantina și izolarea, proiectul așteptând în continuare un vot la Senat. Imediat ce Senatul va vota legea, iar președintele o va promulga, premierul a anunțat că va convocata rapid o nouă ședință de guvern, pentru a completa actul normativ emis miercuri.

Decizia de prelungire a stării de alertă nu va fi supusă aprobării Parlamentului, conform unei decizii CCR.

Decizia guvernului de prelungire a stării de alertă a fost anunțată inițial de președintele Iohannis, după o rundă de consultări organizate la Palatul Cotroceni cu membri ai guvernului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Situația nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane pozitive. Este foarte mult și în acest context vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții! În acest condiții este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă, se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede introducerea de noi restricții, cum nu poate fi vorba de noi relaxări” a anunțat Klaus Iohannis.


Tot în ședința de miercuri, Guvernul va adopta în ședință și raportul privind acțiunile întreprinse pe perioada stării de urgență (16 martie-15 mai), care va fi transmis Parlamentului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: