vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 mai, 2012

Liderul stângii-radicale din Grecia, Alexis Tsipras, a început un turneu în capitalele europene, fiind susţinut de sentimentele profund anti-austeritate din ţara sa – potrivit Euronews.

Prima oprire a fost la Paris, unde a luat parte la un miting de stânga, înainte de a se întâlni cu preşedintele stângii radicale din Franţa, Luc Melenchon. Într-o conferinţă de presă, el l-a avertizat pe noul preşedinte francez să-şi păstreze promisiunilefăcute în campania electorală, legată de măsurile anti-austeritate.

„Datorită acestei forţe puternice, de stânga, Francois Hollande ştie că nu poate să-şi retragă prea uşor promisiunile făcute, pentru că, dacă ar face asta, ar deveni Hollandreou şi ar merge pe un drum care vedem cu toţii unde ne-a dus în Grecia”, a spus Tsipras.


Cu mult optimism înaintea alegerilor legislative din ţara, din 17 iunie, Tsipras a devenit protagonistul principal în drama din zona euro, pentru că respinge acordurile cu FMI şi UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Următoarea destinaţie este Germania, unde se întâlni cu radicalii de stânga, fără a avea un succes prea mare în faţa cancelarului Angela Merkel şi a măsurilor impuse de aceasta pentru ieşirea din criza economică.

Toţi ochii sunt aucum aţintiţi asupra Greciei, iar Tsipras este foarte încrezător că luna viitoare el şi partidul său, Coaliţia de Stânga, vor câştiga alegerile.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: