joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2022

România are capacitatea de a-şi securiza agricultura prin sprijinirea industriei fertilizanţilor şi a lanţului valoric pe care îl generează, scrie Agerpres.

„Potrivit unei estimări publicate recent de Naţiunile Unite, 282 de milioane de oameni vor suferi de foame. Dacă nu reacţionăm acum, 30% din industria Uniunii Europene se va închide iarna viitoare pentru a sprijini încălzirea locuinţelor europenilor.

România are capacitatea de a-şi securiza agricultura prin sprijinirea industriei fertilizanţilor şi a lanţului valoric pe care aceasta îl generează”, a spus Harri Kiiski (foto), directorul general al Azomureş.

Potrivit unui comunicat de presă al Azomureș, dat publicităţii vineri, declaraţia a fost făcută în cadrul unei mase rotunde cu tema „Securitatea alimentară şi implicaţiile războiului din Ucraina pentru România şi Europa”, organizată de Azomureş, în parteneriat cu revista Profitul Agricol, la care au participat investitori din agricultura românească și responsabili pentru producţia de alimente din sectorul vegetal.

„Speakerii au căzut de acord că în acest moment România dispune de resursele necesare pentru asigurarea hranei, fără să se ia în calcul raţionalizări sau alte restricţii.

Din păcate însă, preţul alimentelor este aşteptat să crească în continuare. În intervenţia sa în cadrul evenimentului, Achim Irimescu, ministrul plenipotenţiar în cadrul reprezentanţei României la Uniunea Europeană, a declarat:


‘Comisia Europeană a spus că nu există niciun pericol de lipsă de produse alimentare pe piaţa europeană, pentru că stocurile arată că sunt peste 30 de milioane de tone de hrană în statele membre. Totuşi, războiul a afectat stocurile, pentru că în silozurile de la Marea Neagră sunt peste 10 milioane de tone de cereale care nu pot fi puse în circulaţie.

Războiul tinde să se adauge crizei energetice şi creşterii preţurilor la importuri, mai ales la îngrăşăminte'”, a arătat Azomureş.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: