luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2020

Spania le-a cerut marţi celorlalte ţări din Uniunea Europeană să introducă reguli comune pentru deschiderea frontierelor, interne și externe, în contextul eliminării restricţiilor naţionale impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Declarația îi aparține ministrului spaniol de Externe, Arancha Gonzalez Laya, care a anunțat că de la 1 iulie elimină carantina pentru turiștii străini, conform Catalan News.

”Trebuie să începem să lucrăm cu partenerii noştri europeni pentru a defini regulile comune ce ne vor permite să reluăm libertatea de mişcare pe teritoriul european”, a declarat ministrul.


Ea a mai spus că și-ar dori să vadă o definiție clară, la nivel european, privind țările sigure pentru călătorii.

Spania, unde turismul are o contribuție de 12% în PIB, dorește să primească în siguranță turiștii străini, astfel încât operatorii au pregătit planurile pentru a oferi vacanțe fără risc de infectare Covid-19.

Deplasările transfrontaliere sunt reluate în etape de statele membre pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului.

Miniştrii de externe din 11 state membre au anunţat, în urmă cu o săptămână, că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii. Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a avut o videoconferinţă cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – destinaţii populare pentru germani – în legătură cu relaxarea restricţiilor introduse pentru a limita răspândirea COVID-19.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: