luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2020

Spania le-a cerut marţi celorlalte ţări din Uniunea Europeană să introducă reguli comune pentru deschiderea frontierelor, interne și externe, în contextul eliminării restricţiilor naţionale impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Declarația îi aparține ministrului spaniol de Externe, Arancha Gonzalez Laya, care a anunțat că de la 1 iulie elimină carantina pentru turiștii străini, conform Catalan News.

”Trebuie să începem să lucrăm cu partenerii noştri europeni pentru a defini regulile comune ce ne vor permite să reluăm libertatea de mişcare pe teritoriul european”, a declarat ministrul.


Ea a mai spus că și-ar dori să vadă o definiție clară, la nivel european, privind țările sigure pentru călătorii.

Spania, unde turismul are o contribuție de 12% în PIB, dorește să primească în siguranță turiștii străini, astfel încât operatorii au pregătit planurile pentru a oferi vacanțe fără risc de infectare Covid-19.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deplasările transfrontaliere sunt reluate în etape de statele membre pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului.

Miniştrii de externe din 11 state membre au anunţat, în urmă cu o săptămână, că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii. Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a avut o videoconferinţă cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – destinaţii populare pentru germani – în legătură cu relaxarea restricţiilor introduse pentru a limita răspândirea COVID-19.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: