vineri

29 martie, 2024

24 octombrie, 2017

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a primit aviz marţi (15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” de la PNL şi USR şi o abţinere, a PMP) în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului vor da votul final pentru numirea lui Sorin Grindeanu la ANCOM cel mai probabil săptămâna viitoare.

Încă din debutul şedinţei, preşedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzaţiile aduse de social-democraţi atunci când l-au dat jos de la şefia Guvernului.


”Nu se poate ca preşedintele ANCOM să fie manevrat de forţe obscure”, a spus Zamfir, precizând că nu face decât să citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.

”Nu are de ce să-mi fie ruşine”, a replicat fostul prim-ministru, precizând că în prezent el nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu şi parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie.


Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de şeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu să fie făcută în comisiile de specialitate ale Parlamentului până joi, 26 octombrie. Tot până joi va trebui elaborat şi raportul comisiilor referitor la audiere.

Postul de preşedinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament.

Adrian Diţă a fost numit în funcţie în luna mai, preluând conducerea ANCOM de la Cătălin Marinescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marţi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului ANCOM şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: