duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2018

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat joi la Parchetul General, pentru a da declarații și a depune noi probe legate de sesizarea făcută de acesta împotriva procurorului Mircea Negulescu.

Procurorul l-ar fi obligat pe Sorin Blejnar să depună un denunț împotriva fostului președinte Traian Băsescu, conform acuzației din sesizarea depusă la Parchet.

Sorin Blejnar îl acuză pe fostul procuror de la DNA Ploieşti, poreclit Procurorul Portocală, de purtare abuzivă în instrumentarea dosarului de corupţie deschis pe numele său.


Fostul șef ANAF se referă la instrumentarea dosarului în care fostul preşedinte a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016 de procurorii DNA Ploieşti.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri”, a informat DNA la acea vreme.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Joi, la ieșirea de la Parchetul General, Blejnar a confirmat că Negulescu l-ar fi rugat să-l ajute „să cutremure România”. Întrebat de jurnaliști ce înseamna acest lucru, Sorin Blejnar a răspuns: „Arestarea eventual a unui fost preşedinte de stat nu ar fi cutremur în România?”

Reamintim că în luna martie, fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul „Motorina”, în care .este acuzat de sprijinire a unui grup infracțional și evaziune fiscală. Sentința nu este definitivă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: