luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2015

private equityÎncrederea investitorilor de private equity a atins în octombrie cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Indicatorul CE Private Equity Confidence a scăzut de la 130 de puncte în primăvară, la 92 în prezent, reiese din sondajul realizat periodic de Deloitte.

Circa o treime dintre respondenţi au precizat că se aşteaptă la înrăutăţirea climatului economic, în condiţiile în care, în luna mai, doar 10% dintre ei se arătau pesimişti.

Scăderea încrederii vine pe fondul incertitudinilor legate de criza migranţilor. De asemenea, sondajul anterior a coincis cu lansarea programului de relaxare cantitativă al BCE, program care a „injectat”, pe lângă bani, şi optimism pe pieţele financiare. Şase luni mai târziu, impactul QE este mai puţin convingător, notează compania.


incredere

„Într-adevăr, e un mare contrast între sondajul actual și cel publicat în primăvară, dar aceasta nu ar trebui să ne surprindă deoarece perioada verii a fost marcată de falimentul Greciei și de incertitudini politice și economice globale”, a spus Hein van Dam, partener Deloitte România. ”Cu trei tranzacții anunțate peste vară, România rămâne un punct de referință pe radarul investitorilor”, a adăugat van Dam.

Aşadar, doar 3% dintre investitori se aşteaptă la o îmbunătăţire a condiţiilor, în timp ce 33% se arată pesimişti, iar 64% nu văd o schimbare semnificativă a climatului economic.

deloitte


Investitorii sunt, totuşi, optimiști în legătură cu tranzacțiile noi. Un procent de 47% dintre respondenți se vor axa pe investiţii noi, în creştere cu 10 puncte procentuale faţă de anul anterior, în timp ce 20% se vor ocupa mai mult de managementul portofoliului.

Totodată, jumătate dintre respondenţi intenţionează să cumpere mai mult decât să vândă în lunile următoare, faţă de doar 20% în primăvară.

Veşti bune vin şi pentru proprietarii de start-up-uri. Circa o zecime dintre respondenți estimează că acestea vor fi cele mai competitive active, cel mai mare procent înregistrat vreodată de sondajul Deloitte.

„Europa Centrală este un generator de important start-up-uri, multe dintre ele devenind lideri globali, cu sprijinul fondurilor de investiții”, se arată în comunicatul Deloitte.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: