luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2013

(CLICK PENTRU A MARI) Indicatorul increderii macroeconomie CFA Romania, prezentare grafica

Încrederea investitorilor în macroeconomia României a cescut în luna iulie față de iunie, însă a rămas la un nivel sub cel neutru, relevă un sondaj realizat în rândul analiștilor economici membri ai CFA România.

Conform sondajului făcut public luni, indicatorul de încredere marcoeconomică CFA privind România, pentru luna iulie, este de 46,5, în ușoară creștere față de luna anterioară, când fusese 44,9.

”Evoluţia indicatorului a fost datorată în special îmbunătăţirii indicatorului de anticipaţii.


Indicatorul condiţiilor curente a fost de 23,8, în scădere faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a înregistrat valoarea de 57,9 (cea mai ridicată valoare începând din martie 2012), în concordanţă cu anticipaţiile de îmbunătăţire a climatului macroeconomic global”, explică CFA România.

Indicatorul CFA reflectă lipsa de încredere marcoeconomică la nivelul 0, o încredere neutră la nivelul 50 și încredere deplină la nivelul 100.

CFA Romania se prezintă drept asociația profesioniștilor în investitii din România, în mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute, din Statele Unite.

CFA Romania este una dintre cele 136 de societăți membre ale CFA Institute, asociația afirmând că promovează interesele specialiștilor în investiții și menține standarde ridicate de integritate și excelență profesională.


În prezent, CFA Romania declară că are peste 140 de membri, majoritatea deținatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA) sau candidați pentru unul din cele 3 nivele ale examinării care conduce la acordarea acestui titlu.

(Descarca de AICI rezultatele studiului CFA Romania)

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: