joi

18 aprilie, 2024

21 februarie, 2024

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, relevă sondajul pe baza căruia PSD şi PNL discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune.

Cifra celor care doresc comasarea este mai mică decât cea comunicată public de Mihai Tudose- 53% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ, cu 7 puncte procentuale mai puțin decât anunța miercuri Mihai Tudose.

(Citește și: ”Mihai Tudose: 60% dintre români își doresc comasarea”)

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda celor două partide. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Mihai Tudose a interpretat greșit și întrebarea referitoare la un viitor guvern


La întrebarea ”Dumneavoastră personal sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, 53% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ, 35% nu sunt de acord, iar 12% nu pot aprecia sau nu răspund.

O altă întrebare a fost: ”Viitorul guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituţională şi stabilitate politică?”, 66% răspunzând afirmativ, 21%, negativ, iar 13% nu pot aprecia sau nu răspund.

În declarația făcută miercuri dimineață, Mihai Tudose a mai spus că peste 60% dintre români doresc ca actuala coaliție să formeze noul guvern după alegeri.

În ceea ce prveşte intenţiile de vot la europarlamentare, 31% ar vota PSD, 20% – PNL, 18% – AUR, 15% – Alianţa Dreapta Unită, SOS România – 8%, UDMR – 5%, REPER – 2%, alte partide – 1%.


Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 19 – 20.02, pe un eşantion de 950 de subiecţi.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: