marți

24 mai, 2022

Sonda spațială New Horizons a ajuns la cel mai îndepărtat punct explorat vreodată de om

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 ianuarie, 2019

Agenţia spaţială NASA a confirmt că sonda New Horizons a trecut cu bine de Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect ceresc explorat vreodată de om, aflat la aproximativ 6,4 miliarde de kilometri de Pământ.

Simulare NASA/JHUAPL/SWRI„Sonda americană New Horizons a întreprins cea mai îndepărtată explorare din istoria omenirii și a făcut-o într-un mod spectaculos”, a declarat Alan Stern cercetătorul principal al proiectului New Horizons, citat de Reuters.

În lunile următoare, sonda va trimite fotografii realizate în apropierea Ultima Thule. Fotografiile ar urma să ajungă pe Pământ peste aproape aproape un an și jumătate, în septembrie 2020.


Oamenii de ştiinţă speră că observarea ei va contribui la o mai bună înţelegere a modului în care s-a format Sistemul Solar.

Ultima Thule are forma unei alune lungi de 32 de kilometri și face parte dintr-o centură de corpuri înghețate numită Kuiper Belt, situată la 1,6 miliarde de kilometri dincolo de cea mai îndepărtată planetă din sistemul solar, Pluton.

Ultima Thule a fost descoperită în 2014 de telescopul Spaţial Hubble și New Horizons o va survola de la o înălțime de 3.540 de kilometri pentru a afla compoziția chimică a atmosferei sale și a terenului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sonda a fost lansată în ianuarie 2006 și, în 2015, și-a îndeplinit principala sa misiune, transmițând imagini detaliate ale planetei Pluto.


New Horizons călătoreşte prin univers cu 51.500 de kilometri pe oră, viteză la care, dacă s-ar ciocni cu un obstacol mic chiar şi cât un bob de orez, ar putea fi distrusă instantaneu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: