vineri

1 martie, 2024

31 august, 2012

Rata şomajului în zona euro a rămas în luna iulie 2012 la nivelul record de 11,3% din populaţia activă, la fel ca şi în luna iunie 2012 pentru care cifrele iniţiale a fost revizuite în sus la 11,3% de la 11,2%, a anunţat vineri Oficiul european de statistică (Eurostat), transmite AFP citată de Agerpres.

Situaţia este similară în Uniunea Europeană, unde rata şomajului a rămas stabilă la nivelul record de 10,4% din populaţia activă. România se situează sub media din UE cu o rată a şomajului de 7,0%.

De asemenea, este pentru a 15-a lună consecutiv în care rata şomajului în zona euro este mai mare de 10%. În decursul ultimului an, 2,05 milioane de persoane au îngroşat rândurile şomerilor în zona euro care numără în prezent 18 milioane şomeri.


În rândul statelor membre UE, Spania se situează de departe pe primul loc cu o rată a şomajului de 25,1%, urmată de Grecia unde şomajul se situa la 23,1% în luna mai. Diferenţe semnificative se constată între ţările din sudul Europei şi cele din nord. Cele mai scăzute rate ale şomajului se înregistrează în Austria (4,5%), Olanda (5,3%) şi Germania şi Luxemburg (5,5%).

În cazul României, potrivit INS, în iulie rata şomajului în formă ajustată sezonier, conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii /BIM/, a fost estimată la 7%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi cu 0,5 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna iulie 2011.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: