joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2019

Liderii socialiştilor europeni prezenţi la Sibiu pentru a participa la summit-ul UE se reunesc în această dimineaţă, într-o şedinţă informală, pentru a discuta despre alegerile europarlamentare.

Deşi se află în România, ţară cu guvern socialist, liderii stângii europene au refuzat să se întâlnească la Sibiu cu Liviu Dragnea şi cu Viorica Dăncilă, în ciuda insistenţelor premierului român, anunță Adevărul, care citează surse diplomatice.

Pe lângă cei cinci premieri socialişti care participă la reuniunea informală a Consiliului European (Spania, Portugalia, Suedia, Slovacia şi Malta), la Sibiu e prezent şi prim-vicepreşdintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, candidat al socialiștilor la poziția de președinte al viitoarei Comisii Europene.


Frans Timmermans a venit în România special pentru discuţia cu colegii săi din aceeaşi familie politică.

Viorica Dăncilă a insistat să vină la reuniunea PES dar a fost refuzată. La fel și Liviu Dragnea, care joi este prezent la Iași, la un miting electoral organizat de PSD.

În luna aprilie, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, a anunţat că ”liderii PES consideră îngheţate relaţiile cu PSD” până când guvernul României îşi clarifică angajamentul faţă de statul de drept şi urmează recomandările Comisiei Europene. Stanişev preciza că apartenenţa PSD la familia socialiştilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD, mai anunţa Stanişev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.


Reliația PSD cu colegii de grup socialist din Parlamentul European s-a deteriorat rapid în 2019. Frans Timmermans a avertizat PSD că ar putea fi exclus din grup dacă continuă să nu respecte normele statului de drept. Frans Timmermans s-a mai situat în opoziție față de PSD și în ceea ce privește candidatura Laurei Codruța Koveși la funcția de procuror șef al Parchetului European

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: