marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2017

Protejarea mediului a devenit o provocare uriașă și este, în același timp, o temă de interes general.

În prezent, deșeurile reprezintă o problemă majoră pentru planeta noastră, care ne privește pe toți, având în vedere faptul că o gestionare inadecvată a lor are efecte extrem de nocive asupra mediului.

În ultimii ani, cantitatea de deșeuri crește în mod accelerat, direct proporţional cu creșterea nivelului de bunăstare, având un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului. Cu cât consumăm mai mult, cu cât utilizăm produse tehnologice mai noi și mai performante, cu atât numărul materialelor care trebuie reciclate sau eliminate crește.


Câteva cifre ilustrează în mod semnificativ aceste realități:

 • Fiecare cetățean european produce in medie 0,5 tone deșeuri anual
 • La nivelul Uniunii Europene se generează anual aproximativ 3 miliarde de tone de deșeuri
 • Producătorii de bunuri generează aproximativ 360 milioane tone de deșeuri
 • În domeniul construcțiilor se produc peste 900 milioane de tone de deșeuri
 • Furnizorii de energie si apa generează circa 95 milioane tone de deșeuri
 • Conform Eurostat, România reciclează doar 3% din deșeurile municipale
 • Ca obiectiv de ţară, România trebuie să atingă un nivel de 50% în reciclarea deşeurilor, până în anul 2020.

Managementul deșeurilor a devenit, așadar, un element cheie pentru asigurarea unei creșteri sustenabile a economiilor țărilor europene.

Pentru orice companie care operează cu deșeuri, un sistem informatic performant devine, mai mult ca oricând, o necesitate imediată.

“Având în vedere importanța gestionării eficiente și responsabile a deșeurilor, SIVECO a dezvoltat o soluție care răspunde comandamentelor generale de protecție a mediului și de eficientizare a activității operatorilor economici din domeniu. ECOSUNT este un produs inovativ, dezvoltat în cadrul Incubatorului SIVECO – inițiativă lansată în ultimii 2 ani, menită să genereze soluții care răspund simplu și direct nevoilor pieței. Tocmai din dorința de a fi aproape de beneficiarii aplicației, am decis să lansăm produsul nostru ECOSUNT în cadrul conferinței organizată de către Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor (ARMD), cu tema “Situația managementului deșeurilor din România – între finalizarea proiectelor prin POS Mediu și finanțarea proiectelor prin POIM” care a avut loc recent în Mamaia”, declară Claudiu Țăran, Director Adjuct Departament în cadrul SIVECO România.


ECOSUNT, soft-ul dezvoltat de SIVECO, este conform cu legislația europeană și are în vedere procesul complet prin care trebuie să treacă deșeurile și nevoile specifice companiilor din domeniu care funcționează în România. Este o soluție web uşor de utilizat cu posibilitate de utilizare inclusiv în Cloud (Amazon). Astfel, aplicația oferă organizațiilor implicate în gestionarea deșeurilor o reducere semnificativă a cheltuielilor cu infrastructura informatică. Totodată, serviciile cloud permit spaţiu nelimitat de stocare şi protecţie permanentă a datelor stocate.

Cu ajutorul aplicației ECOSUNT, companiile pot să monitorizeze:

 • Generarea de deșeuri
 • Colectarea de deșeuri
 • Transportul deșeurilor
 • Tratarea deșeurilor
 • Eliminarea deșeurilor de către firme autorizate
 • Valorificarea deșeurilor prin intermediul unor firme autorizate
 • Realizarea situațiilor de raportare: către ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenții Județene), către ADI – Asociații de dezvoltare intercomunitare, către Consiliile Județene, conform contractelor de concesiune.

ECOSUNT este, de asemenea, un instrument statistic, cu ajutorul căruia se obțin date corecte referitoare la generarea și gestionarea deșeurilor. Acestea permit evaluarea, în orice moment, a situației și a obiectivelor unei firme care gestionează deșeuri.

“SIVECO România îşi orientează eforturile în direcţia unei dezvoltări durabile, atât în ceea ce priveşte performanţele economico-financiare, cât şi performanțele sociale şi de mediu. Considerăm că dezvoltarea pe termen lung nu poate fi bazată decât pe o strategie în care obiectivele financiare şi de piaţă sunt compatibile cu aşteptările principalelor grupuri cointeresate, clienţi şi parteneri, acţionari, angajaţi şi comunitate, precum şi cu obligaţiile legale şi morale de protejare a mediului. Compania noastră este preocupată de protejarea mediului înconjurător, incluzând standardele de mediu la nivelul tuturor proceselor specifice activităţilor companiei”, declară Florin Ilia, Preşedinte şi Director General SIVECO România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: