vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2017

SIVECO România este partener în proiectul de cercetare MASIM  „Sistem aerian multi agent cu staţie de sol portabilă pentru managementul informaţiilor”, coordonat de Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.

MASIM oferă o soluție de suport decizional şi coordonare multi-agent în timp real, modulară, flexibilă şi scalabilă, uşor de utilizat de către managerii de criză de la diferite niveluri ierarhice.

Proiectul a avut în vedere colectarea, rafinarea, gestiunea şi partajarea informaţiei spaţiale din zone de interes cu ajutorul unui sistem multi-agent de platforme aeriene miniaturizate, coordonate printr-o staţie de sol portabilă.


Tehnologia inovativă utilizată se bazează pe progresele semnificative acumulate în dezvoltarea autopiloţilor şi senzorilor de bord, care pot fi miniaturizaţi la nivele de performanţă deosebită și pot înlocui cu succes sistemele clasice (aeronave sau UAV-uri).

MASIM permite îndeplinirea unor misiuni noi, specifice zonelor aglomerate periculoase, în care mijloacele clasice nu sunt suficient de performante sau au costuri prohibitive. Totodată, MASIM răspunde cerinţei actuale a utilizatorilor finali referitoare la exploatarea eficientă a acestui tip de platformă de către operatori cu un nivel mediu de pregătire, la costuri reduse.

Participarea SIVECO România în cadrul proiectului reflectă experiența companiei în elaborarea de platforme IT și soluţii portal. Totodată, răspunde interesului său de extindere a expertizei în dezvoltarea de modele experimentale în domeniul materialelor, proceselor şi soluţiilor inovative.

Astfel, soluţia informatică propusă în cadrul proiectului vizează elaborarea unui model experimental de tip platformă IT, implementarea și optimizarea unei arii de supraveghere şi a reţelei de echipamente necesare în acţiunea de survol. 


Activitatea desfășurată în cadrul proiectului MASIM a fost prezentată în cadrul a numeroase evenimente internaționale:

  • Conferința Internațională a educației, cercetării și inovării (ICERI2016), în Sevillia, Spania, 14-16 noiembrie 2016;
  • Conferința Internațională de tehnologie, educație și dezvoltare (INTED 2017), Valencia, Spania, 6-8 martie 2017;
  • Sesiunea Internaţională de Comunicări Ştinţifice „Scientific Research and Education in the Air Force-AFASES 2017”, organizată în parteneriat cu Academia Forţelor Armate „General MK.R.Stefanik” din Liptovsky Mikulas din Slovacia, 25-27 mai 2017
  • Conferința Internațională de educație și noi tehnologii de învățare, Barcelona, Spania, 3-5 iulie 2017.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: