sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2020

Președintele PE, David Sassoli

Deputații vor evalua joi măsurile de urgență maghiare în contextul COVID-19 și riscurile acestora la adresa democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale.

Dezbaterea va avea loc începând cu ora locală 9:00 (10:00 ora României).

Potrivit unui comunicat al legislativului european, vicepreședintele Comisiei Europene Věra Jourová și reprezentanții Consiliului își vor prezenta în plen punctele de vedere, printre altele, cu privire la competențele sporite ale guvernului maghiar.


Într-o rezoluție adoptată la 17 aprilie, Parlamentul a avertizat că prelungirea pe durată nedeterminată a stării de urgență, autorizarea de a legifera prin decret și slăbirea supravegherii parlamentului național sunt „total incompatibile cu valorile europene”.

Potrivit Politico, președintele Parlamentul European a refuzat solicitarea ministrului ungar al Justiției de a i se permite să ia cuvântul în cadrul dezbaterii care vizează țara sa.

Publicația mai scrie că Lorenzo Mannelli, șeful de cabinet al președintelui PE, l-a informat pe ambasadorul Ungariei la UE, Tibor Stelbaczky, că intervenția unui stat membru trebuie să fie susținută la nivel de șef de stat sau de guvern și că la această sesiune nu este permisă participarea în sistem de videoconferință, ”în ciuda circumstanțelor excepționale”.

Ulterior, președintele David Sassoli i-a scris premierului Viktor Orban, spunându-i că ar fi ”pozitiv” dacă guvernul de la Budapesta și-ar prezenta versiunea, dar că numai premierului i se va permite să participe la dezbatere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: