miercuri

1 mai, 2024

8 mai, 2023

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost doborât luni dimineața de hackeri nemulțumiți de starea sistemului de educație, pe care-l califică drept Site-ul Ministerului Educației, atacat de hackeri nemulțumiți de calitatea învățământului românesc, pe care-l califică drept „foarte prost” și inutil.

”Sistemul de învăţământ românesc este unul foarte prost, care nu te învaţă absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informaţii inutile. (…) Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, e o pierdere de timp. Ce te învaţă şcoala în 10 ani poţi învăţa gratis pe Youtube în 10 luni”, au transmis autorii atacului.

La câteva ore de la incident, platforma era încă nefuncţională, dar mesajul hackerilor a fost înlocuit cu o imagine prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care arată că site-ul este în mentenanţă.

(Citește și: Sorin Cîmpeanu: Am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim)

Ministerul Educației: Nu au fost afectate date confidențiale, site-ul conține doar informații publice


Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis, luni, MInisterul Educaţiei. 

Instituţia precizează că site-ul www.edu.gov.ro conţine doar date publice şi de informare a cetăţenilor, nefiind compromise date confidenţiale. 

”Prioritatea instituţiei noastre este soluţionarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi poate fi utilizat din nou fără riscuri”, a mai transmis ministerul. 

(Citește și: „Fenomen dramatic la evaluarea școlară: 53% din elevi au medii peste 8,50 – deși 40% sunt considerați analfabeți funcțional și 40% nu trec BAC-ul„)

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: