marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 februarie, 2021

Rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, consideră că școala românească traversează astăzi cea mai mare criză din existența sa modernă, o criză a resurselor umane generată de dezinteresul de a corecta lucrurile făcute greșit în ultimele 4 decenii în acest sistem.

”Consecințele le vedem azi: avem o puternică criză de resurse umane în industia românească”, afirmă Rectorul Politehnicii.

Mihnea Costoiu identifică originea problemelor la începutul anilor 80, când școala românească a început să sufere din cauza investițiilor mici în Educație.


”Trag un semnal de alarmă: cât timp fiecare dintre noi nu înțelegem că școala trebuie să fie pe primul loc, nu putem cere de la alții să facă asta.

Suntem la 1 milion de elevi fără bacalaureat. Fac o comparație, poate forțată: să ne uităm la companii, ce ar face dacă ar avea această rată de insucces, ar intra în faliment… Acest lucru deminstrează clar problema majoră a învățământului preuniversitar românesc.

Și nu este o problemă exlusivă a preuniversitarului, ci și a învățământului superior pentru că formatorii în educație vin din Univeristăți, care nu reușesc să facă față transformărilor, produc oameni care nu reușesc să își obțină un definitivat în educație…

Plus, am deschis ușa către absolvenți dintr-un anumit grup de universități care s-au dovedit a avea calitate îndoielnică”, afirmă Mihnea Costoiu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rectorul Universității Politehnice București a făcut aceste declarații la conferința „Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent”, organizată de cursdeguvernare.ro.

Conferința a fost transmisă live, intervenția lui Mihnea Costoiu poate fi urmărită mai jos:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: