luni

17 iunie, 2024

25 septembrie, 2019

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a scris miercuri, pe Facebook, că Rovana Plumb, propusă comisar european, a fost invitată la o „audiere excepțională” în Comisia Juridică a Parlamentului European.

„Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite, mâine, pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final. În acest moment, Rovana Plumb face România de râs la nivel european”, a scris Mureșan pe Facebook.

Comisia a analizat miercuri, într-o ședință cu ușile închise, precizările făcute de 10 candidați la posturi de Comisar european cu privire la informații conținute în declarațiile financiare depuse de aceștia la Bruxelles. Comisia a sesizat potențiale riscuri de conflict de interese.

(Citiți și: Împrumuturi de 1 milion euro nedeclarate la Bruxelles – Comisia Juridică din PE analizează explicațiile Rovanei Plumb)


În cazul Rovanei Plumb e vorba de diferențe semnificative – lipsesc informații asupra a două împrumuturi în valoare totală de aproape 1 milion euro – între declarațiile depuse în România și la Bruxelles.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: