Siegfried Mureșan cere viitorului președinte al Comisiei Europene să obțină aderarea României și Bulgariei la Schengen - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Siegfried Mureșan cere viitorului președinte al Comisiei Europene să obțină aderarea României și Bulgariei la Schengen

16 iulie, 2019

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, i-a solicitat marți candidatei la funcția de președinte al Comisiei Europene să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a obține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Ca europarlamentar român, vreau să vă spun un singur cuvânt: Schengen. Bulgaria și România îndeplinesc condițiile de aderare la zona Schengen încă din 2011. Noi, Parlamentul European, am solicitat aderarea de mai multe ori.

Vă solicit să vă alăturați Parlamentului și, împreună cu noi, să folosiți instrumentele pe care le aveți la dispoziție pentru a obține aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen.


Aceasta este tema pe care cetățenii din Bulgaria și România au cele mai multe așteptări de la Uniunea Europeană. Aderarea României și Bulgariei va întări securitatea spațiului Schengen, nu o va slăbi”, a declarat Siegfried Mureșan în plenul Parlamentului European, la dezbaterea cu candidatul pentru postul de președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Vreau să vă felicit pentru că ați găsit echilibrul potrivit la temele privind combaterea schimbărilor de climă, politicile energetice și protecția mediului. Trebuie să facem mai mult în acest domeniu. (…)

Dumneavoastră propuneți un instrument de convergență pentru zona euro. Este un instrument necesar, dar rugămintea mea pentru dumneavoastră este să deschideți acest instrument și pentru statele care încă nu sunt în zona euro, dar care se pregătesc să adere.

Trebuie să permiteți țărilor care vor să adere la zona euro să contribuie la acest instrument, să beneficieze de acesta și să devină parte la procesul de luare a deciziilor. Aceasta va facilita aderarea țărilor la zona euro, va consolida economia europeană și, de asemenea, va îmbunătăți unitatea în toată Uniunea Europeană”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dezbaterea de marți din plenul Parlamentului European cu candidatul Ursula von der Leyen are loc înainte de votul Parlamentului privind alegerea viitorului președinte al Comisiei Europene, programat pentru ora 19.00, ora României.

Aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen este unul dintre obiectivele ratate de președintele Jean Claude Juncker. El a pledat permanent pentru primirea României și Bulgariei în Schengen și a spus că speră ca acest obiectiv să fie împlinit în mandatul său de președinte al Comisiei.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr