duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2013

Foşti politicieni italieni, poliţişti şi gangsteri sunt judecaţi în Sicilia, după ce au fost acuzaţi că au încheiat contracte secrete, după o serie de atacuri cu bombă în aniii 1990, relatează Euronews.

Zece persoane, printre care şi ministrul de interne de atunci, Nicola Mancino, sunt judecate, iar printre figurile importante, ce vor fi chemate să depună mărturie la proces se numără şi preşedintele Giorgio Napolitano.

Procurorii susţin că statul a decis să fie indulgent cu mafia, după ce a acceptat tot mai puţine procese pe această temă şi a uşurat pedepsele cu închisoarea, în schimbul încetării unei campanii violente.


Mancino a protestat, luni, pentru faptul că este judecat alături de şefi mafioţi, precum Toto Riina.

„Cei care au comis acte violente contra statului sunt alţii, care se pot apăra, şi care ar putea chiar să fie achitaţi, dar, în orice caz, eu nu sunt unul dintre ei. Voi, toţi jurnaliştii, mă priviţi pe mine, Nicola Mancino, dar eu sunt acuzat de mărturie mincinoasă, care este o infracţiune minoră, serioasă, dar minoră”, s-a plâns Mancino.

Audierile au fost amînate până vineri.

Activiştii anti-mafia l-au abordat pe Mancino când acesta a ieşit din tribunal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În urmă cu 20 de ani, mafia se afla într-un război virtual cu statul italian. Aveau loc atentate cu bombă în majoritatea oraşelor şi doi dintre judecătorii anti-mafia au fost asasinaţi.

Acuzaţiile că statul a cedat în faţa mafiei, pentru a readuce calmul pe străzi, trebuie dovedită în acest caz, care este de aşteptat să dureze ani de zile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: