vineri

14 iunie, 2024

9 mai, 2016

bcr ersteBanca Comercială Română (BCR) a anunțat luni că mărește avansul minim la creditele ipotecare / imobiliare Casa Mea la 35%.

Odată cu noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

Modificarea avansului la 35% este însoțită și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.


Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare, anunță banca.

„Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședite Retail&Private Banking, BCR.

BCR este a opta bancă din România care anunță o măsură ca efect al promulgării legii dării în plată.

 cec Bank a anunțat săptămâna trecută  că mărește la 30% avansul la creditele imobiliare și majorează marja de dobândă la împrumuturi cu 1 punct procentual, în cazul creditelor în lei, și cu 2 puncte procentuale la cele în valută, măsurile fiind puse pe seama legii dării în plată.


BRD Groupe Societe Generale – care anunță o ofertă diferențiată, în funcție de valoarea creditului – solicită un avans de 35% pentru creditele în valoare de până la 250.000 de euro și de 15% pentru împrumuturi peste acest plafon.

Raiffeisen Bank a crescut avansurile la creditele ipotecare încă din perioada dezbaterilor legii în Parlament – la 35% pentru împrumuturile în lei și la 40% la euro.

Alpha Bank solicită un avans de 30% pentru creditele în lei și un avans de  40% pentru cele în euro.

Bancpost: avans de 33% pentru creditele ipotecare în lei, avans de 43% pentru cele în valută.

Garanti Bank a modificat condițiile doar pentru împrumuturile imobiliare în euro, unde solicită avans de 40%, condițiile de creditare la lei păstrându-se în ceea ce privește avansul: 15%.

Intesa Sanpaolo Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare în lei de la 15% la 25%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: